Päivitetty 25.1.2024

Tays / reumaortopedia
Potilasohje 10.12.24

Ohjeita reumaortopediseen leikkaukseen tulevalle

Sinulle on varattu leikkausaika: ____ / ____ 20____.

Pyydämme sinua ilmoittautumaan Tays Keskussairaalan reumasairauksien osastolla, B-rakennus, 11. kerros, Elämänaukio 2, Tampere ____ / ____ 20____ kello ____ mennessä.

Valmistautuminen leikkaukseen

Leikkaukseen tullessa ihon tulee olla terve ja ehjä. Tarkista erityisen huolellisesti varpaanvälit. Poista kynsilakat vähintään kolme päivää ennen leikkausta. Älä käy jalkahoitajalla tai ajele ihokarvoja leikkausta edeltävän kuukauden aikana.

Leikkausta edeltävänä iltana käy suihkussa tai saunassa, mutta vältä ihon voimakasta hankaamista. Mikäli olet tulossa jalkaleikkaukseen, tuo mukanasi kyynärsauvat, joita saa lainaksi omasta terveyskeskuksesta.

Leikkausta edeltävänä päivänä voit syödä ja juoda normaalisti kello 24 saakka. Sen jälkeen ole syömättä ja juomatta, jotta puudutuksen suorittaminen on mahdollista.

Leikkauspäivän aamuna otettavat lääkkeet:

_____________________________________________

Lääkkeiden kanssa voit juoda enintään lasillisen vettä.

Tauotettavat lääkkeet:

______________________________________________

Laboratoriotutkimukset erillisen lähetteen mukaisesti: __ Kyllä __ Ei

Jos olet tulossa yläraajaleikkaukseen, niin verinäytettä ei saa ottaa leikattavan puolen kädestä.

Mikäli sinulla on käytössäsi silmätippoja, astmasuihkeita, ihovoiteita tai hormonilääkkeitä, ota ne mukaan sairaalaan. Voit ottaa mukaan myös henkilökohtaiseen puhtauteen liittyviä tavaroita. Turvallisuuden vuoksi toivomme, että jätät kotiin kaikki mahdolliset arvotavarat. Sinun ei tarvitse varautua sairaalamaksua varten sairaalaan tullessasi, sillä sairaalassaolosta saat myöhemmin laskun kotiin.

Reumakeskuksen yhteystiedot

Leikkaukseen liittyvistä asioista voit tiedustella Reumakeskuksesta reumaortopedian poliklinikalta, puhelin 03 311 63080 tai osastolta, puhelin 03 311 63214.

Reumakeskuksen henkilökunta toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi!