Päivitetty 25.1.2024

Tays / reumasairaudet
Potilasohje 10.12.31

Ohjeita reumasairauksien poliklinikalle tulevalle potilaalle

Reumakeskuksen poliklinikka sijaitsee Finn-Medi 1 -rakennuksen 5. kerroksessa. Osoite on Arvo Ylpön katu 6. Seuraa opasteita Finn-Medi 1 (Reumakeskus).

Mitä Reumakeskuksen poliklinikoilla tehdään

Reumasairauksien poliklinikka on erikoislääkäripoliklinikka. Lähetteen perusteella sinut kutsutaan reumasairauksien poliklinikalle tutkimuksiin sairautesi selvittämiseksi sekä hoidon suunnitteluun ja seurantaan. Polikliinisesti sinulle voidaan aloittaa reumalääkitys, antaa tarvittava ohjaus ja järjestää hoidon seuranta.

Vastaanottokäyntiä edeltävästi

Täytä esitietolomake joko sähköisesti www.omatays.fi -palvelussa tai paperisena. Täytä reumaseurannan vointikysely www.omatays.fi -palvelussa tai saapuessasi poliklinikalle.

Ota mukaasi

  • Kelakortti
  • Saamasi kutsukirje
  • Lääkereseptit tai luettelo käyttämistäsi lääkkeistä
  • Aikaisemmat sairauteesi liittyvät tutkimustulokset ja lääkärinlausunnot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisautomaatti sijaitsee Finn-Medi 1 -rakennuksen 1. kerroksen tuloaulassa sekä muissa sairaalan tuloauloissa. Laita kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodi ilmoittautumisautomaatin valojuovalle. Automaatti antaa kulkuohjeen ja käyntinumeron, jolla sinut kutsutaan vastaanotolle.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit tiedustella hoitoasi koskevia asioita numerosta 03 311 63171. Käytössämme on automaattinen takaisinsoittojärjestelmä. Soitamme sinulle takaisin saman päivän aikana.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 739 65933 tai www.omatays.fi  hoitokeskustelun kautta. Hoitokeskustelun käyttöön tarvitset PIN-koodin 3500.

Laboratoriotutkimuksiin liittyviä asioita voit tiedustella numerosta 03 311 74445 arkisin kello 10–16 tai asioida internetissä Fimlab.fi

Käynnin aikana

Reumakeskuksen poliklinikalla tapaat lääkärin ja hoitajan. Tarvittaessa hoitoosi osallistuvat myös kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti tai fysioterapeutti. Toivomme, että kysyt sinulle epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat.

Poliklinikkakäyntisi jälkeen näet käyntitekstin Kanta.fi -palvelussa. Mikäli käytössäsi ei ole internettiä, lähetetään teksti sinulle paperisena kotiin.