Päivitetty 31.1.2022

Tays / syövänhoito
Potilasohje SYÖ.65.00

Ohjeita syöpätautien poliklinikalle tulevalle potilaalle

Syöpätautien poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan R-rakennuksen (Radius) 2. kerroksessa.

Ilmoittautumisautomaatit sijaitsevat ulko-ovien läheisyydessä 0. tai 1. kerroksessa. Pyydämme sinua ilmoittautumaan 10 minuuttia ennen kutsukirjeessä olevaa vastaanottoaikaa.

Syöpätautien poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, joka toimii arkipäivisin kello 7.30–15. Potilaat tulevat poliklinikalle lähetteellä. Poliklinikkaan kuuluvat vastaanottopoliklinikka, syöpälääkehoito ja palliatiivinen yksikkö.

Tullessasi poliklinikalle ota mukaan lääkereseptit ja aikaisemmat kyseiseen sairauteen liittyvät tutkimustulokset ja lääkärinlausunnot.

Poliklinikkakäyntiä tai ajanvarausta koskevat tiedustelut

Hoitoa tai ajanvarausta koskevia asioita voit tiedustella kutsukirjeessä olevasta numerosta maanantaista torstaihin kello 8.00–14.30 ja perjantaisin kello 8.00–14.00. Puhelu ohjautuu puhelinpalveluun. Soitamme sinulle takaisin.

Käynnin aikana

Poliklinikkakäynnillä tapaat lääkärin ja hoitajan. Hoidon aikana sinulla on myös mahdollisuus erityistyöntekijöiden tapaamiseen. Läheisesi on tervetullut mukaan poliklinikkakäynnille.

Syöpätautien poliklinikalla tehdään tieteellistä tutkimustyötä. Osallistuminen tieteelliseen tutkimukseen on vapaaehtoista.

Solunsalpaajia saaville on tehty myös ohjausvideo, jonka löydät internet-osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=KtIJlJVHiMQ